2008 Persreis Nieuw-Zeeland

Op initiatief van Wilma Lankhorst van Lankhorst Public Relations en uitnodiging van Tourism New Zealand maken we een persreis naar het zo geliefde Nieuw-Zeeland dit jaar. De fietsen blijven thuis. We genieten van een roller coaster vol wildlife en outdooractiviteiten en ontdekken dat het er anno 2008 nog steeds even vriendelijk en ongekunsteld aan toe gaat in dit land. De uitgestrekte en gevarieerde natuur doet de rest. ‘100 % pure New Zealand’, zeggen de kiwi’s zelf.

Hoogtepunten
  • Samen met David MacKay de penguinnesten controleren rond zijn privé-baai Papanui Beach. Wildlife op zijn intiemst en …twee nieuwe jongen, net uit het ei.
  • Een teenage party van albatrossen vlak voor onze neus. De koninklijke vogels zijn allemaal naarstig op zoek naar een partner.
  • Verrassingsdineetje met vrienden Chris en Jo-Ann in een visrestaurant in Tauranga.
  • De omrollende, vervaarlijk krakende en afbrekende ijsschotsen in het gletsjermeer van Abel Tasman Glacier.
  • Per helicopter naar ‘the shakiest of the shakey isles’ White Island. We wandelen met een gids over dit eiland met de meest actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland. Geisers, kringelende stoom, okergele zwavelstromen en borrelende meertjes; dit eiland leeft. En bij elk bezoek is er wel iets veranderd, vertelt piloot Tristan.
  • Ook bij ons begint iets te borrelen; wat zijn er nog veel prachtige binnenwegen die we niet hebben gefietst …