2004 Canada

Een prachtige reis van Vancouver in British Columbia naar Saskatoon in Saskatchewan. In grote lijnen passeren vier verschillende landschappen de revue: de beboste heuvels rond de kloof van de Fraser River, de semi-desert rond Kamloops, de verpletterende Rocky Mountains en de ongelofelijk weidse prairies. Deze rit van rond de 2200 kilometer is na de eerste Nieuw-Zeelandreis onze meest dierbare. De natuur en de ruimte is overweldigend, de Rocky Mountains onovertroffen.

Hoogtepunten

  • De Icefields Parkway van Jasper naar Banff.
  • Drumheller en het Tyrell Dinosaur Museum.
  • De Fraser Canyon en het getoeter van de lange trein die er bij het landschap lijkt te horen.
  • De beren en orka’s op en rond Vancouver Island.
  • De eindeloze prairies van Saskatchewan: nog nooit zó ver kunnen kijken.
  • Samen lunchen met Paul – die al vier jaar non-stop op reis is – in de bibliotheek van de sjieke Num Ti Jah Lodge.