1999 Thailand en Maleisië

Is Nieuw-Zeeland een land waar je makkelijk contact legt met de mensen, in deze Aziatische landen maakt een taalbarrière dat moeilijker. Maar uiteindelijk kom je een heel eind met een glimlach. Wij fietsen van Phuket eiland in het zuiden van Thailand naar het eiland Penang in het noorden van Maleisië. Grote delen gaan over kleine wegen op het platteland. Wat ons altijd is bijgebleven is het eindeloze terugwuiven naar zwaaiende kinderen langs de weg. Vanzelfsprekend ook de vochtige hitte en veel, heel veel rijst. Er zijn maar weinig heuvels die moeten worden bedwongen.

Hoogtepunten

  • Een ontmoeting in Ao Luk met een hartverwarmende eigenaresse van een restaurant.
  • Samen aan tafel met een gezin in Bo Muang. De jongste dochter is de enige die engels spreekt. Trots tolkt ze heen en weer tussen pa en die twee fietsers uit Nederland.
  • Penang eiland en Penang stad, prachtige mix van Chinezen, boeddhisten, moslims en westerlingen. Bonte en bruisende omgeving.