Even voorstellen ….

Marja Kerst

Eerst op pad. Om er daarna een pakkend verhaal over te schrijven. Een verhaal over die ene houthakker in Canada, een bijzonder hotel of over fietsen langs de Drentse heidevelden. Dat doe ik het liefst. En dat is al ruim vijftien jaar mijn werk.

In die jaren verscheen menige gids en werden tientallen artikelen en teksten gepubliceerd bij verschillende uitgevers binnen de reissector. Van creatieve reisverhalen tot informatieve teksten, van zakelijk artikel tot informeel los-uit-de-pols verhaal. Van ‘kaft tot kaft’ tot een paar hoofdstukken en vele korte teksten.

Ik trek er graag op uit om alles met eigen ogen te zien, maar weet ook binnen de digitale wereld goed de weg. Het verzamelen en ordenen van informatie is me tijdens mijn eerste werkleven als muziekbibliothecaris met de paplepel ingegoten. Twee jaar Nederlandse Taal- en Letterkunde studeren aan de universiteit van Leiden ging daar aan vooraf. Mijn partner Pim is de techneut. Samen bieden we een totaalpakket van tekst, techniek en documentatie. U besteedt de verzorging van database, originele teksten, kaartwerk en foto’s uit aan één bedrijf. Wel zo overzichtelijk.

Pim Verver

Pim tegen de achtergrond van de Passage Canal

Ik hou van ordenen, rubriceren en overzichtelijk maken. Dat is mijn instinct. Mijn achtergrond is er een als historicus en documentalist. Informatie goed opbergen en effectief terughalen, dat is mijn vak. Een vak waarin ICT-middelen onmisbaar zijn. Vandaar mijn ervaring met databases en dataconversie met tools als XML/XSLT, VBA en C#, Access, SQL, Excel en Word en Sharepoint.

In de loop der tijd ben ik mij buitengewoon gaan interesseren in cartografie en GIS. Zie hiervoor de website gis.travelingo.nl.

Bovendien heb ik met Marja vele fietsreizen gemaakt in binnen- en buitenland. Dat resulteerde o.a. in ons door Lannoo gepubliceerde Hoe word ik wereldfietser.